onsdag 2. desember 2009

Noen retningslinjer for bloggen din

Filosofien min er at dere skal få stå relativt fritt når det gjelder utforming av bloggen og hvordan dere løser bloggoppgavene. For at den skal fremstå som en seriøs blogg ønsker jeg likvel å gi et par føringer fra starten av, og oppfordrer dere til å følge disse.

• Velg navn på bloggen som enten reflekterer at denne bloggen er knyttet til norskfaget, eller som sier noen om hvem som skriver den. "Oles norskblogg" er en tittel som favner begge deler, men det blir kanskje litt kjedelig. Forsøk å være kreative!

• Bruk litt tid på å velge farge på koblinger, etc. For at bloggen din skal fremstå som mest mulig ryddig er det lurt å tenke gjennom fargevalg og at dere holder dere til dette i alle blogginnleggene. Dere kan selvfølgelig endre både mal, farge og stil underveis, men husk at bloggen bør fremstå som noe helhetlig.

• Alle innleggene dine skal ha titler. Å bruke titler som "Bloggoppgave uke ..." er ok, men igjen oppfordrer jeg dere til å være kreative.

• Alle blogginnleggene skal ha et bilde som knytter seg til temaet du skriver om. Husk at du ikke kan låne bilder fritt og at du alltid skal oppgi kilden til bildene dine.

• Alle innleggene dine skal ha en etikett, f.eks. "Bloggoppgave". Disse etikettene må ligge godt synlig i sidemenyen på bloggen, slik at det er lett å finne igjen de obligatoriske innleggene.

• Det er helt greit at du ikke legger ut bilde eller annen informasjon om deg selv på bloggen. Jeg ønsker imidlertid at du forsøker å få et personlig preg over siden din.

Blogg på!

Bilde: "Rosie the blogger" fra Flickr

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar